Tandblegning

Når det gælder misfarvning af tænder, er kaffe og cigaretter to af de største syndere. Ved tandrensning hos din tandlæge fjernes misfarvning og belægninger, men mener du, at dine tænder stadig er mørke efter tandrensning, kan det lade sig gøre at blege. En blegebehandling hos os kan rykke dit smil adskillige niveauer på farveskalaen!

Etik

Vær tryg hos tandlæger fra Tandlægeforeningen Det forpligter at være medlem af Tandlægeforeningen! Tandlægeforeningen har vedtaget et etisk regelsæt, som samtlige medlemmer skal følge i deres daglige virke som tandlæge. Som patient hos en tandlæge, der er medlem af Tandlægeforeningen, kan du derfor forvente: At få vejledning i, hvordan du opnår og/eller bevarer en god…

ikke til tandlæge i lang tid

En del mennesker undlader at gå til tandlæge i årevis. Det kan der være forskellige årsager til. Ofte er det en dårlig eller ubehagelig oplevelse hos en tidligere tandlæge, som ligger til grund. Det har givet grobund for tandlægeskræk og dermed en generel mistillid til tandlæger. Efter flere års manglende tandpleje kan det også være…

Tandkødsbetændelse

Hvordan opstår tandkødsbetændelse? Hvis tænderne ikke børstes helt rene, samler der sig skadelige bakterier på tænderne langs tandkødsranden. Disse bakteriebelægninger vil med tiden forkalke og blive til tandsten, hvis de ikke fjernes optimalt. Tandsten og bakteriebelægningerne irriterer tandkødet, som bliver rødt og hævet. Det kan være ømt og have tendens til at bløde i forbindelse…

Rodbehandling

De fleste tænder rodbehandles, fordi bakterier trænger helt ind til tandens nerve via et dybt hul/cariesangreb i tandsubstansen. Bakterierne forårsager en betændelsesproces i tandens nerve, som med tiden gør, at tandens nerve dør.
I nogle tilfælde opdager man selv, at nerven har det dårligt, fordi man har smerter. I andre tilfælde diagnosticerer tandlægen det ud fra…

Gratis tandpleje for 16-17 årige

Børn og unge under 18 år Børne- og ungdomstandpleje gælder for alle børn og unge under 18 år, og tandplejen er vederlagsfri. For børn og unge under 16 år tilbydes tandplejen på kommunale klinikker og hos privatpraktiserende tandlæger, der har indgået aftale med kommunen. For børn og unge under 16 år, der ønsker at få…

Visdomstænder

Ofte sker det, at fremkomsten af visdomstænder giver anledning til problemer med tandkødslommerne og evt. smertefuld betændelse i tandkødet. Mange gange i et sådan omfang at kun en operativ fjernelse af visdomstanden er løsningen. Vi har stor erfaring i fjernelse af visdomstænder, – men også i at vejlede dig i den rette pleje af tænder…

Tandrensning

Vore tandplejere på klinikken sikrer dig den bedste rådgivning omkring forebyggelse og vedligeholdelse af dine tænder. Vore tandplejere udfører også jævnlige tandrensninger, – som mindsker risiko for caries-angreb og parodontose. Tandsten Langt de fleste voksne mennesker danner tandsten. Tandsten er kalk fra spyttet der sammen med plak dvs. belægningen på tænderne omdannes til tandsten. Hvis…

Tandskader

Knæk og slitage på tænder kan nu udbedres med nye stærke og fleksible plastmaterialer. Plast kan indfarves, så det til fuldkommenhed matcher de omkringsiddende tænder og ved blegning af dine tænder kan plast enkelt og billigt udskiftes, så den matcher dine hvidere tænder.

Tandproteser

Hvis du mangler en eller flere tænder kan disse erstattes af aftagelig protetik, i form af del- eller helproteser. Sammen finder vi den rigtige type protese til dit behov. Unitor En unitor er en delprotese med stålstel, dvs. hvis den er til overkæben har den en stålgane og i underkæben har den stål imellem protesetænderne.…

Tandlægeangst

Gode råd til håndtering af tandlægeangst. Hos Tandteam Svare har vi fokus på, at mange af vores patienter føler ubehag i forbindelse med at skulle til tandlæge. Ca. 10 % af den danske befolkning lider af tandlægeskræk, også kaldet odontofobi, og omkring 30% er nervøse eller bange for at få udført tandbehandling. Den hyppigste årsag…

Tandkødsbetændelse

Hvordan opstår tandkødsbetændelse? Hvis tænderne ikke børstes helt rene, samler der sig skadelige bakterier på tænderne langs tandkødsranden. Disse bakteriebelægninger vil med tiden forkalke og blive til tandsten, hvis de ikke fjernes optimalt. Tandsten og bakteriebelægningerne irriterer tandkødet, som bliver rødt og hævet. Det kan være ømt og have tendens til at bløde i forbindelse…

Kirurgi

Vi udfører kirurgiske indgreb herunder fjernelse af visdomstænder, rodspidsamputation ved rodsspidsbetændelse samt tandkødsoperationer hos parodontosepatienter. Al kirurgi sker under lokalbedøvelse og er naturligvis helt smertefri. Er du meget nervøs, kan du få lidt beroligende medicin inden indgrebet. Vi informerer dig grundigt om behandlingsforløbet, der finder sted i rolige og trygge omgivelser.

Implantater

I dag kan vi erstatte mistede tænder med nye tænder. Vi sætter en kunstig rod i gummen, hvor den mistede tand havde sin plads, og forsyner roden med en naturtro porcelænskrone. Den nye tand føles og fungerer som ens egne tænder. Mennesker, der har mistet alle tænder, kan blive fuldt betandede igen, eller man kan…

Huller i tænderne

Huller i tænderne – også kaldet caries – opstår når bakteriebelægninger på tænderne udskiller syre efter optagelse af sukker fra kosten. Syren opløser langsomt tandsubstansen, som bliver blød og med tiden brunlig. Helt små cariesangreb kan være svære at mærke og giver sjældent symptomer. Er læsionen helt overfladisk, kan man stoppe udviklingen ved at forbedre…

Forebyggelse

Det bedste for dig og dine tænder er forebyggelse frem for behandling. Den bedste forebyggelse er din egen indsats for at holde tænderne rene. Det er dog ikke nok i sig selv, og det er her vi træder til med hjælp. Hvis man ikke passer forebyggelsen ordentligt, risikere man skader på tænder og tandkød, samt…

Facadebehandling

En facade betyder egentligt det ydre indtryk. En tandfacade er tynd porcelæn, som sættes fast udenpå din egen tand. Tit tænker vi ikke selv over hvor stor betydning der tillægges vore tænders udseende. Ofte ubevist bemærker vi andres tænder og bemærker måske ikke selv hvordan vores egne tænder ændrer sig med tiden netop fordi det…

Digital røntgen

På klinikken ønsker vi at anvende det bedste udstyr med henblik på at give dig den bedste behandling. Du har mulighed for at læse mere om den nye teknologi samt dens anvendelsesmuligheder. Læs herunder mere om digital røntgen, som mindsker ventetiden og sikrer en klar diagnose. Hvad er et digitalt røntgenbillede? Digital røntgen betyder, at…

Børnetandpleje

Det handler om at mødes i barnets univers. Det er vigtig at dit barn, tidligt i hjemmet bliver fortrolig med god tand- og mundhygiejne. Vi giver gerne anvisninger, så I sammen kan gøre det endnu bedre. Det er også vigtigt at barnets besøg hos tandlægen bliver så trygt og godt som overhovedet muligt. Fundamentet til…

Brobehandling

Har du mistet en eller flere tænder, kan en bro være løsningen for dig. Broen cementeres fast på dine naturlige tænder, og den er både æstetisk og genopretter tyggefunktionen. En bro er især et oplagt behandlingsvalg, hvis nabotænderne bør forsynes med kroner. I andre tilfælde er et implantat et mere optimalt behandlingsvalg. Vi kan rådgive…

Bidskinner

Hovedpine og tyggesmerter kan fjernes! Mange mennesker lider af hovedpine, tyggesmerter 
m.m. på grund af problemer med bidfunktionen. Nogle skærer eksempelvis tænder i søvne og slider 
hårdt på deres tænder. I mange tilfælde kan en individuelt tilpasset bideskinne afhjælpe problemerne. Tal med tandlægen om hvordan vi kan hjælpe dig med din hovedpine, dit tandslid o.s.v.…

Behandlingsplan

På klinikken tilbyder vi, udover løbende tandbehandling, også at udarbejde en mere langsigtet plan for, hvordan vi sammen sikrer dig stærke og sunde tænder hele livet. Undersøgelser viser at 98 ud af 100 tænder mistes på grund af skadelige bakterier, og kun 2 ud af 100 tænder mistes på grund af traumer/ulykker. Derfor giver det…